tirsdag den 9. juni 2009

Østermaries specielle vejnavne

Østermarie er en lille by på det nordøstlige Bornholm med ca. 519 indbyggere og er kendt for en række veje og steder med specielle navne. Ligesom i København eksisterer der en Rosenørns Allé, hvor Østermarie Amatørradioklubs karakteristiske gamle klubhus ligger.

Kultur Bornholm har i samarbejde med erhvervslivet udnævnt en række nulevende kunstnere, der har kvitteret med optræden i byen. Mange af disse veje og stræder er ikke mere end et par meter. Den første vej var "Henning Moritzens Allé". Derefter opstod blandt andet "Ghita Nørbys Runddel", "Ebbe Rodes Aveny", "Jesper Kleins Banegaardsplads", "Svend Asmussens Sving", "Søren Hauch-Fausbølls Terrasse", "Flemming Flindts Svanesø", "Benny Andersens Boldgade" og "Per Arnoldis Vej" (den er i øvrigt ret farveløs).

Men det er ikke kun nationalt. I 2008 indviede den irske ambassadør i Danmark "Seamus Heaney Stræde" opkaldt efter den irske nobelprismodtager i 1995, der blandt andet har digtet om Tollundmanden.

1 kommentar:

  1. Kære Susie.
    Vi har lagt din blogg ind på vores nye hjemmeside, og vi sidder nu og nyder den. Det er jo et imponerende arbejde du har lavet og det er en fryd at se. Tak for det og mange hilsner fra Lillian og Axel
    Bornholms Højskole

    SvarSlet